How to Make Perfect Focaccia di Recco
Focaccia di Recco. La focaccia al formaggio di Recco è senz'altro una delle più golose tra le focacce italiane. Stracchino, un impasto senza lievito con farina Manitoba. Focaccia di Recco. this link is to an external site that may or may not meet accessibility guidelines.
I remember it well because our two boys were really young at the time. La focaccia di Recco è una ricetta tipica ligure; è conosciuta anche come fugassa co formaggio La storia di questo piatto risale ai tempi delle crociate e fu messa a punto ai contadini di Recco che. Recco is a village near Genoa in Liguria. You can cook Focaccia di Recco using 0 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Focaccia di Recco
The "focaccia" is a typical dish in this country. There are focaccia con le cipolle and focaccia alle olive,made with onion and olives, respectively. As legend has it, when the citizens of Recco where in hiding during the Crusades, they created this focaccia with what little they had (flour, water. Focaccia from the town of Recco is very thin and made with fresh cheese.
Focaccia di Recco step by step
- Per prima cosa andiamo ha prepara l impasto.Uniamo in una terrina la farina,il sale,l olio e l acqua.
- Formare una palla omogenea e far riposare per 2 ore.
- Passate le due ore dividiamo l impasto in due e stendiamo una parte e la mettiamo in una teglia oliata.
- Adesso adagiamo sopra la pasta lo stracchino fatto a piccoli pezzetti.
- Prendiamo l altra pasta e la stendiamo sopra l altra e irroriamo con l olio.
- Cuocere in forno statico 15/20 min a 200 gradi.
This recipe isn't exactly what comes to mind when you think of "focaccia" – but it's something really delicious and special in its own right. This focaccia is typical of a little town called Recco which is near Genoa, in Liguria. It is not the same focaccia that you would normally see. It is not thick and fluffy, as it is not made with yeast but it hides. Focaccia with cheese from Recco, or focaccia col formaggio, is another typical delicacy.