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Easiest Way to Prepare Yummy Malloreddus (gnocchi Sardi)

Malloreddus (gnocchi Sardi). Malloreddus, also called gnocchetti sardi or 'little Sardinian gnocchi' are a typical pasta from Sardinia. There are different opinions on the origins of the name. Malloreddus are one of the most acclaimed dishes of Sardinian cuisine.

Malloreddus (gnocchi Sardi) Malloreddus, or gnochetti Sardi (little Sardinian Gnocchi), is the Sardinian word for gnocchi. The shape of the pasta is similar to cavatelli, but the dough is made with semolina instead of flour, giving. Gnocchetti Sardi are much smaller than regular gnocchi but still preserve shell like Malloreddus – this is how they're called is Sardinia, which literary means – gnocchi. You can have Malloreddus (gnocchi Sardi) using 0 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Malloreddus (gnocchi Sardi)

I malloreddus, a volte italianizzati in gnocchetti sardi, sono un tipo di pasta tipica della cucina sarda. Tijdens deze vakantie zijn we natuurlijk regelmatig uit eten geweest om te. Malloreddus, also known as gnocchettii sardi (sardinian gnocchi), is a typical pasta shape from the Italian island of Sardinia. The rather unusual name is Sardinian dialect for baby calves.

Malloreddus (gnocchi Sardi) instructions

  1. Mettiamo la semola a fontana sulla spianatoia con il sale e ci aggiungiamo poco alla volta l’acqua tiepida fino a che non è ben amalgamato il tutto, formiamo una sfera e lasciamo riposare l’impasto per 30min coperto da una ciotola..
  2. Dopo i 30min, prendiamo l’impasto e ne tagliamo una parte (il resto lo rimettiamo sotto la ciotola) formiamo un serpente e tagliamo a dadini, poi prendiamo una forchetta o un “riga-gnocchi” e poggiamo ogni gnocco pressandolo verso la forchetta/“riga-gnocchi” con un movimento rotatorio che lo faccia avvolgere su se stesso, così otterremo la parte esterna rigata è la parte interna liscia e cava. Poi poggiateli su un vassoio infarinato..
  3. (Siccome in Sardegna non si utilizza la pasta all’uovo ma il grano duro che dire meglio la cottura è consigliato di “scavarli bene” per permettere una cottura corretta).
  4. Per il condimento: uniamo il sugo di pomodoro fresco con la ricotta..
  5. Cuocerle in abbondante acqua bollente salata in circa 4/5min se sono Freschi, circa 14min se sono Secchi, poi le condiamo con il sugo di pomodoro e ricotta, e del basilico per decorazione, et voilà! Bon appétit! 😊.

Malloreddus is classic pasta from Sardinia, which also goes by the name of Gnocchettii Sardi, which means "little Sardinian Gnocchi." Here are a few: Sardinian Gnocchi – Malloreddus with sausage. Malloreddus is a gnocchi-shaped pasta variety from the Italian island of Sardinia. Due to their dumpling-like shape, they are also called gnocchetti Sardi, meaning little Sardinian gnocchi. Making malloreddus is similar to shaping gnocchi. The malloreddus are formed by lightly pressing down on each pillow with your thumb and then gently pushing the dough forward across a ridged.

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