Recipe: Delicious Pollo alla romana
Pollo alla romana. Pollo alla Romana или курица с перцем. This rich and comforting Chicken Stew is perfect for the family when you need something warming on a dark winters day. Ideally, Pollo alla Romana or Pollo con i Peperoni, as it is also called, should be made with a free-range spring chicken, sun-ripened organic peppers and tomatoes, and a dry white wine from the.
Local chefs and home cooks alike now serve it all summer long when. This Pollo Alla Romana dish is adapted from "Tasting Rome: Fresh Flavors and Forgotten Recipes from an Ancient City." Pollo Alla Romana (Chicken with Tomatoes and Bell Peppers). Pollo alla Romana. (Pollo con i peperoni). You can cook Pollo alla romana using 9 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Pollo alla romana
- It’s 1 of pollo a pezzi.
- It’s 1 of Peperone giallo.
- Prepare 1 of Peperone rosso.
- Prepare 1/2 bicchiere of vino.
- It’s 400 g of salsa di pomodoro.
- Prepare 1 of cipolla.
- It’s qb of pepe.
- It’s qb of sale.
- Prepare qb of olio EVO.
Pollo alla Romana is an old peasant dish originating from Rome. It's made with a combination of chicken pieces, pancetta, onions, garlic, white wine. Pollo alla romana ricetta facile, gustosa e imperdibile. Una ricetta con pollo che appartiene alla tradizione culinaria romana; per non sbagliare ho preferito seguire le indicazione della Sora Lella.
Pollo alla romana instructions
- Per prima cosa controlliamo che non sia rimasto del piumaggio sul pollo (nell'eventualità lo bruciamo sul fuoco), una volta pronto lo mettiamo in una casseruola e condiamo con olio sale e abbondante pepe..
- Facciamo cuocere a fuoco medio per circa 15 minuti fino a farlo rosolare, versiamo poi il vino e facciamo sfumare..
- In un'ampia padella versiamo i peperoni tagliati a falde e la cipolla tagliata sottilmente, aggiungiamo metà salsa di pomodoro e poco olio, facciamo cuocere a fiamma bassa per circa 30 minuti..
- Nel frattempo versiamo il resto della salsa di pomodoro nella casseruola con il pollo aggiungiamo 1 bicchiere di acqua calda e continuiamo la cottura..
- Pochi istanti prima che il pollo sia cotto, versiamo nella casseruola i peperoni e la cipolla (ormai cotti) e finiamo di cuocere per altri 10 minuti, il tempo necessario di amalgamare gli ingredienti..
- Serviamo subito..
Be the first to rate this recipe. Pollo alla Romana, or Roman chicken, is a wonderful, savory dish made with braised chicken and Roman Chicken – Pollo alla Romana. If you've been to Rome you know already how famous is this. Pollo alla Romana (or Roman-Style Chicken) features slowly braised chicken flavored with sweet bell peppers and tomato. This dish bears many similarities to the well known Chicken Cacciatore.