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Nuova Ricetta

Recipe: Delicious Pollo alla romana

Pollo alla romana. Pollo alla Romana или курица с перцем. This rich and comforting Chicken Stew is perfect for the family when you need something warming on a dark winters day. Ideally, Pollo alla Romana or Pollo con i Peperoni, as it is also called, should be made with a free-range spring chicken, sun-ripened organic peppers and tomatoes, and a dry white wine from the.

Pollo alla romana Local chefs and home cooks alike now serve it all summer long when. This Pollo Alla Romana dish is adapted from "Tasting Rome: Fresh Flavors and Forgotten Recipes from an Ancient City." Pollo Alla Romana (Chicken with Tomatoes and Bell Peppers). Pollo alla Romana. (Pollo con i peperoni). You can cook Pollo alla romana using 9 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Pollo alla romana

  1. It’s 1 of pollo a pezzi.
  2. It’s 1 of Peperone giallo.
  3. Prepare 1 of Peperone rosso.
  4. Prepare 1/2 bicchiere of vino.
  5. It’s 400 g of salsa di pomodoro.
  6. Prepare 1 of cipolla.
  7. It’s qb of pepe.
  8. It’s qb of sale.
  9. Prepare qb of olio EVO.

Pollo alla Romana is an old peasant dish originating from Rome. It's made with a combination of chicken pieces, pancetta, onions, garlic, white wine. Pollo alla romana ricetta facile, gustosa e imperdibile. Una ricetta con pollo che appartiene alla tradizione culinaria romana; per non sbagliare ho preferito seguire le indicazione della Sora Lella.

Pollo alla romana instructions

  1. Per prima cosa controlliamo che non sia rimasto del piumaggio sul pollo (nell'eventualità lo bruciamo sul fuoco), una volta pronto lo mettiamo in una casseruola e condiamo con olio sale e abbondante pepe..
  2. Facciamo cuocere a fuoco medio per circa 15 minuti fino a farlo rosolare, versiamo poi il vino e facciamo sfumare..
  3. In un'ampia padella versiamo i peperoni tagliati a falde e la cipolla tagliata sottilmente, aggiungiamo metà salsa di pomodoro e poco olio, facciamo cuocere a fiamma bassa per circa 30 minuti..
  4. Nel frattempo versiamo il resto della salsa di pomodoro nella casseruola con il pollo aggiungiamo 1 bicchiere di acqua calda e continuiamo la cottura..
  5. Pochi istanti prima che il pollo sia cotto, versiamo nella casseruola i peperoni e la cipolla (ormai cotti) e finiamo di cuocere per altri 10 minuti, il tempo necessario di amalgamare gli ingredienti..
  6. Serviamo subito..

Be the first to rate this recipe. Pollo alla Romana, or Roman chicken, is a wonderful, savory dish made with braised chicken and Roman Chicken – Pollo alla Romana. If you've been to Rome you know already how famous is this. Pollo alla Romana (or Roman-Style Chicken) features slowly braised chicken flavored with sweet bell peppers and tomato. This dish bears many similarities to the well known Chicken Cacciatore.

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