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Recipe: Perfect Vitello tonnato

Vitello tonnato. Vitello tonnato is a Piedmontese(Italian) dish of cold, sliced veal covered with a creamy, mayonnaise-like sauce that has been flavored with tuna. It is served chilled or at room temperature, generally in the summertime. Vitello Tonnato. телятина под соусом из тунца.

Vitello tonnato Another northern Italian classic, vitello tonnato, or vitel tonnè in local dialect, is a filling Piedmontese entrée made with white wine-marinated and tender-boiled veal smothered in a velvety tuna, anchovy. In Scott Conant's version of vitello tonnato , succulent chilled veal is smothered in a tangy, creamy sauce made with canned tuna, egg yolks, anchovies and capers. Il vitello tonnato è una ricetta tipica del Piemonte, un antipasto molto semplice da preparare e che Molti non sanno che il vitello tonnato, o vitel tonnè, è un vanto della cucina piemontese al punto da. You can have Vitello tonnato using 11 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Vitello tonnato

  1. You need 6 of hg vitello magro (o lonza di maiale).
  2. Prepare of Per la salsa tonnata:.
  3. Prepare 2 tuorli of uova.
  4. Prepare 2 cucchiai of succo di limone fresco.
  5. It’s 2 of prese di sale.
  6. Prepare 2 cucchiai of acqua tiepida.
  7. It’s Q.b of olio di semi.
  8. It’s 2 of scatolette tonno all'olio sgocciolato.
  9. It’s 1 of cucchiaiata di capperi (dissalati e asciugati).
  10. Prepare of Per decorare:.
  11. It’s of Alcuni capperi.

Vitello tonnato—chilled, sliced veal in a creamy tuna-caper sauce—is one of the classic Italian summer dishes. It is also the traditional centerpiece of the Ferragosto (Assumption Day) dinner in Milan. Vitello Tonnato goes well with a nice crispy Giabatta or baguette. The cold version of Vittello Tonnato can be prepared very well for the guest kitchen and kept in the refrigerator.

Vitello tonnato instructions

  1. Far bollire la carne in un pezzo solo, in acqua già bollente per 30' con la pentola a pressione, altrimenti 1 ora con la pentola normale, ma il giorno prima..
  2. Il giorno dopo prenderla e tagliarla finemente, disporla quindi nel piatto di portata. Cospargere le fette quindi di salsa tonnata, decorare il piatto se so vuole con intorno magari delle fettine di limone bio..
  3. SALSA TONNATA: Preparare innanzitutto la maionese con 2 tuorli di uova, 2 cucchiai di succo di limone bio, 2 prese di sale, 2 cucchiai di acqua tiepida. Indi frullare il tutto, facendo scendere l'olio a filo, finché si forma il tutto..
  4. Versarla in una scodella, indi frullare una scatola di tonno grande sgocciolato (o 2 piccole)..
  5. Per facilitarne l'operazione, aggiungere al tonno la maionese poco per volta. Versare quindi la salsa tonnata casalinga nella scodella aggiungere una cucchiaiata di capperi dissalati e asciugati, indi mettere la salsa sulle fettine di vitello già disposte nel piatto, servire e gustare..

Vitello tonnato is thinly sliced veal topped with a creamy tuna sauce. Vitello Tonnato is originally from Piedmont in Italy and is a dish served during the summer months as well as during Christmas time. Now you are ready to assemble your vitello tonnato. Put a layer of sauce, a layer of meat, another layer of sauce and so on until you run out of meat. Vitello Tonnato, or cold, sliced veal, is an Italian classic and although it's traditionally served with veal top round, I like it even better with calf tongue.

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