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Recipe: Delicious Spaghetti alle Vongole

Spaghetti alle Vongole. Add the clams, clam juice and wine. Our classic spaghetti alle vongole recipe is the perfect dinner for a warm summer evening. This simple dish of spaghetti and clams is flavoured with garlic, chilli, white wine and parsley, and can be whipped up in under thirty minutes.

Spaghetti alle Vongole Add garlic and cook, swirling pan often, until just golden. Add cheese and stir, adding more pasta water as needed to create a silky sauce. Pour over clams; toss to combine. You can cook Spaghetti alle Vongole using 8 ingredients and 11 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Spaghetti alle Vongole

  1. You need 210 gr of Spaghetti (o Bavette).
  2. It’s 1 sacchetto of Vongole Veraci.
  3. You need 5-6 of Pomodorini (piccadilly o ciliegino).
  4. You need of Vino Bianco.
  5. It’s of Prezzemolo.
  6. It’s of Aglio 🧄.
  7. It’s of Olio extravergine d’oliva.
  8. Prepare of Sale grosso.

Spaghetti alle Vongole(Spaghetti with Clams) Place the clams in a bowl of cold water to soak, and set them aside. Today, spaghetti alle vongole is the simplest way to test a Neapolitan's credibility in the kitchen. Cavalcanti's first recipe reveals how much faith there was in the star ingredient. Nothing more or less than vermicelli (a slightly fatter form of spaghetti), olive oil, a clove of garlic, and the clams themselves should appear, with just a.

Spaghetti alle Vongole step by step

  1. Per prima cosa è necessario preparare le vongole! Toglietele dal sacchetto e immergetele in una ciotola piena di acqua fredda (non freddissima) e aggiungete un paio di manciate di sale grosso. Lasciatele almeno un’ora, un’ora e mezza, a bagno, devono spurgare la sabbia!.
  2. Se trovate delle vongole rotte eliminatele!.
  3. Trascorsa un’ora, un’ora e mezza, mettete a bollire l’acqua con il sale e pesate 210gr di spaghetti o bavette. (Se vi piacciono le porzioni abbondanti… potete aggiungere pasta a piacere!) una volta portata l’acqua a ebollizione immergete la pasta. Gli spaghetti cuociono in 11 minuti..
  4. Iniziamo a tritare il prezzemolo e tagliare i pomodorini a pezzettini. Tenete i gambi del prezzemolo, sono ottimi da far soffriggere per insaporire! 😉.
  5. In una pentola antiaderente versate dell’olio extravergine d’oliva (abbondate), 2 teste d’aglio (ricordate di schiacciarle perchè rilascino più sapore) e fate soffriggere i gambi del prezzemolo!.
  6. Togliete i gambi e buttateli, aggiungete quindi prima il prezzemolo (solo una parte) e poi i pomodorini!.
  7. Sciacquate le vongole e preparatevi ad aggiungerle alla pentola: man mano che le versate battetele ad una ad una contro un tagliere, se perdono della sabbia gettatele!!!.
  8. Aggiungete del vino bianco e lasciate cuocere con un coperchio sopra finchè tutte le vongole non si saranno aperte..
  9. Aggiungete il resto del prezzemolo e una grattata abbondante di pepe..
  10. Scolate la pasta che nel frattempo si sarà cotta e aggiungetela alle vongole! (Lasciate il sugo delle vongole, insaporisce e può essere mangiato con un po’ di pane 😉).
  11. Mischiate bene e poi servite il vostro piatto di spaghetti alle vongole!.

Of course, many people make pasta alle vongole with other types of clams. The Manila clam, which many Italians call the fake 'verace', is widely farmed in the Adriatic sea and Sardinia. Consequently these are used by many cooks to make pasta alle vongole. Spaghetti alle vongole recipe with chilli, garlic, cherry tomatoes and parsley. I will guide you step by step on how to cook pasta alle vongole and give you hint on what to watch out for when buying fresh clams.

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