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Recipe: Tasty Fiadoni abruzzesi

Fiadoni abruzzesi. Prepare the pastry by mixing flour, EVO oil and sugar all together. While stirring add the wine, half a glass at time, until a soft dough is obtained. Back then, these delicious cheese puffs were made with saffron harvested in the Navelli plains.

Fiadoni abruzzesi However, the flavoursome fiadoni actually has its roots in the Emilia-Romagna region, and goes back many years in time, to the Renaissance period. For the Pastry Sift the flour and the pinch of baking powder into a food blender. The savoury " fiadone " is a typical rustic Easter pastry, filled with cheese and/or ricotta and eggs. You can cook Fiadoni abruzzesi using 0 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Fiadoni abruzzesi

There are also small and bite-sized versions, that resemble large ravioli or a small " panzerotti ", easy to find in bakeries and food stores in every town. Sift the flour, make a mini volcano and in the middle break the eggs. Dissolve the baking powder in the milk with a pinch of salt, add the oil and then pour into your flour volcano. Fiadoni abruzzesi al formaggio ricetta tipica.

Fiadoni abruzzesi instructions

  1. Disponi la farina a fontana o in una ciotola fai un buco al centro e metti le uova, il vino l'olio e il pizzico di sale.
  2. Impasta e avrai un panetto liscio e profumato coprilo e mettilo in frigo mentre prepari il ripieno.
  3. Grattugia il rigatino o la cacciotta aggiungi gli altri formaggi mescola con le uova.
  4. Ora stendi la pasta a mano o con la macchinetta a un punto in più della metà e forma delle strisce tipo lasagne come per firmare dei ravioli. Con un cucchiaino disponi su una striscia il ripieno formando delle palline distanziate e ricoprì con un'altra striscia di pasta. Schiaccia sui bordi e di fianco al ripieno per eliminare l'aria e procedi al taglio con una rotella. Procedi fino al termine della pasta..
  5. Ora devi spennellare i tuoi fiadoni con l'uovo e poi fare un taglio sulla parte superiore.. Fiadoni abruzzesi
    Fiadoni abruzzesi
  6. Cuoci in forno caldo a 180° per venti minuti. Consumati caldi sono superlativi. Puoi anche congelarli fermandoti al passaggio n. 4..

Preparate la sfoglia: versate la farina su una spianatoia, aggiungete al centro le uova, il vino e l'olio, un pizzico di sale e impastate. Versate in una ciotola il formaggio grattugiato, le uova e il lievito, è facoltativo, ma nel caso non si usi il. For the Filling: Mix cheeses, eggs, parsley and black pepper until well blended. Set aside while making the dough. For the Dough: Mix eggs, flour, olive oil and a pinch of salt to form.

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