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How to Cook Tasty Malloreddus

Malloreddus. Malloreddus pasta is served with a variety of sauces and there are many recipes for this pasta. Perhaps, the most well-known is 'malloreddus alla campidanese', a delicious fennel sausage, saffron and tomato sauce that is a similar in taste to both Roman amatricana and Neapolitan ragù. The Malloreddus is the most prepared traditional dish in Sardinia for special occasions.

Malloreddus Malloreddus, also known as gnocchettii sardi (sardinian gnocchi), is a typical pasta shape from the Italian island of Sardinia. The rather unusual name is Sardinian dialect for baby calves. In the north of Sardinia they sometimes write it as malloreddos. You can have Malloreddus using 14 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Malloreddus

  1. It’s 220 of grammi di semola rimacinata.
  2. It’s 110 of grammi di acqua.
  3. Prepare 110 g of acqua.
  4. It’s q.b. of sale.
  5. It’s q.b of cacio ricotta.
  6. You need q.b. of salsa al pomodoro.
  7. You need q.b. of salsa al pomodoro.
  8. You need q.b. of olio d'oliva.
  9. You need q.b. of peperoni cruschi.
  10. It’s 1 spicchio of d'aglio per il sugo.
  11. It’s q.b. of olio.
  12. It’s 1 of peperone crusco.
  13. Prepare q.b. of sale.
  14. It’s of q. b. cacioricotta.

You can buy them dried (produced industrially), semi-dried, or you can make them fresh at home. Malloreddus Alla Campidanese Q&A Can I buy the pasta online? Get them on Amazon her e. They are made by mixing semolina wheat, water, salt and – occasionally – saffron.

Malloreddus instructions

  1. Versa la semola in una ciotola, fai il buco al centro e versa un pochino d'acqua, iniziando a mescolare. Inizieranno a formarsi i primi grumi di impasto..
  2. Aggiungi un altro poco d'acqua e continua a lavorare, sino a quando sarà possibile iniziare a compattare l'impasto. Spostalo sulla spianatoia e lavoralo con il carpo della mano, stendendolo e lavorandolo per almeno 10 minuti. Se necessario, inumidisci leggermente l'impasto..
  3. L'impasto sarà pronto quando sarà liscio, compatto ed elastico. Lascia riposare coprendolo con una coppa, a temperatura ambiente per 30 minuti..
  4. Dopo 30 minuti, taglia un pezzo di impasto (tieni il resto al coperto sotto la coppa) e lavoralo stendendolo sino ad avere un serpentello spesso quanto un dito. Taglialo in tocchetti uguali..
  5. Cava gli gnocchi su di un riga-gnocchi o una forchetta capovolta esercitando una pressione con il pollice e, contemporaneamente, spingendo l'impasto lontano da te..
  6. Ripeti, fino ad esaurimento dell'impasto. Quindi, cuoci la pasta in abbondante acqua bollente salata. Controlla la cottura assaggiando..
  7. Nel frattempo, prepara il sugo e in una padella con un filo d'olio salta i peperoni cruschi. Scola la pasta, condiscila con il sugo, il cacioricotta a scaglie e i peperoni cruschi croccanti e servi a tavola..

Cook the malloreddus in a large pot of salted boiling water. Remove the garlic glove from the sauce. Top the malloreddus with the sauce, sprinkle generously with the grated Pecorino cheese, and serve. Malloreddus, gnocchi from Sardinia, fit the bill nicely. Or hell, roll the dough off the tines of a fork.

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