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Recipe: Appetizing Tigelle

Tigelle. Proud of who she is on the inside, confident to show it on her outside. That's what makes her sexy, that's what makes her beautiful. Proud of who she is on the inside, confident to show it on her outside.

Tigelle Tigelle are one of the most discussed topics of Emilia Romagna's food. If you order tigelle in Modena you will eat a typical bread, usually served with meat and cheese or pesto. Tigelle are a state of mind, a way of life, they are in the DNA of Emilian people but especially of Modenese ones. You can have Tigelle using 0 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Tigelle

Tigelle: the name and the history. Tigelle – Crescentine Modanesi Popularly called Tigelle, they are often referred to as Crescentine Modanesi. The tigella is an ancient Italian flatbread with origins in the Province of Modena. Tigelle is an Italian small, round, thickish flat bread that is traditional in Modena (in Emila-Romagna.) Tigelle can be split and used for a sandwich of a cheese and a cured meat such as prosciutto or lardo.

Tigelle instructions

  1. In una ciotolina sciogliere il lievito bene con alcuni cucchiai di latte. Scaldare il latte con dentro il burro a pezzettini (deve diventare solo tiepido) Impastare a mano o nel robot (io preferisco farlo a mano) mettendo nell’ordine farina, latte e lievito sciolto per ultimo il sale. Se l'impasto risulta duro aggiungere latte. Formare una palla, infarinandola appena per non farla attaccare, metterla in una ciottola grande, coprire l’impasto con uno strofinaccio e mettere sopra un coperchio. -.
  2. Dopo due ore l'impasto risulterà raddoppiato..
  3. Stendere la pasta con il mattarello fino a raggiungere 4 o 5 millimetri e formate i cerchi con il bicchiere o il taglia tigelle. coprire le tigelle per bene e lasciarle lievitare di nuovo 1 o due orette. Fate attenzione alla temperatura, io non faccio mai le tigelle in estate, quando la temperatura è molto alta, lievitano troppo..
  4. Fate attenzione di cuocere prima le tigelle che avete fatto per prime perché saranno già lievitate di nuovo. – – Attenzione alla cottura …..
  5. Buon Appetito!!!.

Le tigelle, dette anche crescentine o crescenti, sono delle focacce tipiche delle zone montane dell'Emilia Romagna a base di acqua, sale, farina, strutto e lievito. Crescentine (also known as Tigelle) are a type of bread made on the mountains around Modena and they are usually filled with cold meats and cheeses. Tigelle — Tige Pour les articles homonymes, voir Tige (homonymie). La tige est chez les plantes, l axe généralement aérien, qui prolonge la racine et porte les bourgeons et les feuilles. Le crescentine (da impasto che cresce), note comunemente come tigelle, sono delle focaccine tipiche modenesi, preparate con un impasto a base di farina, strutto, lievito e acqua.

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