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Easiest Way to Make Delicious Tortellini in brodo classici

Tortellini in brodo classici. Method: Make the stock in advance. Cut the carrot and celery rib in chunks and toss in the pot. Peel the onion and spike it with the cloves, also in the pot.

Tortellini in brodo classici This tortellini in brodo recipe is one of the best ways to enjoy them, with the pork-filled pasta parcels bobbing around in a clear chicken broth. Everyone loves their cherished family traditions, especially for the holidays. For my family, no holiday would ever be complete without tortellini in broth (tortellini in brodo). You can have Tortellini in brodo classici using 21 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Tortellini in brodo classici

  1. Prepare of Brodo.
  2. Prepare 600 gr of ossa di pollo.
  3. You need 3 of lt acqua.
  4. It’s 1 of cipolla.
  5. Prepare 1 of carota.
  6. It’s 1 costa of sedano.
  7. Prepare 1 of patata.
  8. Prepare of sale.
  9. Prepare of Pasta.
  10. Prepare 200 gr of farina 00.
  11. You need 2 of uova.
  12. Prepare of Ripieno.
  13. Prepare 200 gr of lonza di maiale.
  14. It’s 2 cucchiai of burro.
  15. Prepare 200 gr of prosciutto crudo.
  16. Prepare 200 gr of mortadella.
  17. Prepare 100 gr of parmigiano.
  18. It’s 2 of uova.
  19. You need of noce moscata.
  20. Prepare of sale.
  21. It’s of pepe nero.

We serve this soup the authentic way from northern Italy, specifically the provence of Emilia-Romagna. The cooked Tortellini in Brodo should be eaten when made. If not the tortellini can become mushy and and soft. If you do have left overs then be sure to store it in an airtight container in the fridge and eat within a day.

Tortellini in brodo classici instructions

  1. Inizia preparando il brodo. In una pentola capiente a fuoco medio, unisci tutti gli ingredienti per il brodo. Portare a fuoco lento e cuocere per 2 ore, eliminando l'eventuale schiuma che si forma in superficie. Lasciate raffreddare leggermente il brodo, quindi eliminate le ossa di pollo e le verdure e passate al setaccio. Riserva da parte..
  2. Mentre il brodo sta sobbollendo, preparare la pasta. Su un piano di lavoro formare una fontana con la farina. Rompi le uova al centro del pozzo. Sbattete le uova con una forchetta, incorporando poco alla volta la farina, fino a quando l'impasto non inizia ad amalgamarsi. Continuate con le mani, impastando fino ad ottenere una palla liscia ed elastica. Appiattire in un disco, avvolgere nella pellicola e lasciare riposare per 30 minuti in frigorifero..
  3. Mentre la pasta riposa fate il ripieno. Sciogliere il burro in una padella a fuoco medio. Rosolare la carne di maiale su tutti i lati. Togliete dal fuoco e tritate con un coltello insieme al prosciutto e alla mortadella. Unire la carne con il parmigiano e le uova, quindi condire a piacere con sale, pepe e noce moscata..
  4. Dividete la pasta in 3 pezzi. Stendete le palline su una macchina per la pasta, partendo dal livello più largo e scendendo progressivamente fino a quello più basso. Stendere le sfoglie su un piano di lavoro infarinato. Taglia ogni foglio in quadrati di 3 cm, quindi posiziona una piccola quantità di ripieno su ogni quadrato (circa mezzo cucchiaino)..
  5. Piega il quadrato diagonalmente a metà su se stesso per formare un triangolo, quindi piegalo di nuovo in modo che gli angoli alle basi si uniscano per formare una tasca. Mentre stai formando la pasta cerca di far uscire le bolle d'aria che si espandono e scoppieranno. Usa un po 'd'acqua per sigillare insieme la pasta, se necessario..

Any leftover broth should be stored in an airtight container and kept in the fridge. Tortellini in brodo is a must on every Emilia-Romagna family table for Christmas dinner and often served on New Year's Eve as well. In Italy, tortellini are so associated with this preparation that they are nicknamed re delle minestre, "king of soups." It's thought that only in broth can the exquisite filling be fully appreciated. Tortellini en brodo ("in broth") is a traditional first course for Christmas feasts in northern Italy. Because it calls for only a few ingredients, make sure they are of the highest quality, especially the chicken stock (now is a good time to use any you might have in your freezer).

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