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Recipe: Yummy Cicerchiata

Cicerchiata. Cicerchiata takes its name from cicerchie, a small, chick pea-like legume used in Abruzzese cooking that bears a passing resemblance to the pellets of fried dough. The pastry, decorated with slivered nuts, colorful sprinkles or candied fruit, is similar to Neapolitan struffoli and Sicilian pignoccata, though struffoli and pignoccata are mounded. Cicerchiata or struffoli are honey sweetened, traditional Italian Christmas treats.

Cicerchiata As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases. The origin of "Cicerchiata" is disputed between Umbria and Abruzzo; however, it's a sweet with a bright and colourful aspect, typical of the Carnival's celebrations. Place flour in a large bowl, make a well. You can cook Cicerchiata using 0 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Cicerchiata

Add eggs and lemon rind, mix. Take a small amount of dough and roll into a long strip, cut short lengths to form small balls. In a deep fryer, cook dough pieces until golden. This cake is known as Struffoli in the Southern Italy, Cicerchiata in other regions.

Cicerchiata step by step

  1. In una ciotola capiente e alta lavorare tutti gli ingredienti e amalgamare perfettamente fino a formare una palla. Trasferire l'impasto sulla spianatoia e lavorarlo. Prendere una piccola parte dell'impasto e stenderlo con il mattarello, fino a formare un rettangolo dello spessore di 2 cm di altezza. Tagliarlo a striscioline sottili, arrotolare ogni striscia con le mani e allo stesso tempo allungarla..
  2. Tagliare ogni striscia arrotolata in tanti piccoli pezzettini. Proseguire allo stesso modo con tutto l'impasto..
  3. Prendere una casseruola molto alta e capiente, aggiungere 2 litri di olio di semi e friggere un po' alla volta la cicerchiata..
  4. In una casseruola abbastanza larga mettere a scaldare il miele. Dividere un chilo di miele millefiori in 3 parti da scaldare. Una volta sciolto il miele aggiungere 5 cucchiai di zucchero. Quando il miele tende a diventare rosso, aggiungere la terza parte della cicerchiata e girare sempre fino a quando il miele sarà assorbito dalla cicerchiata stessa..
  5. Mettere la cicerchiata sulla spianatoia, spolverizzarla con la buccia di limone grattugiata e poi mettere la cicerchiata nei vari pirottini..

It's often a Christmas cake or a Carnival cake. It's origin is lost into the Italian traditions but it's still very popular. Cicerchiata is a traditional Carnival pastry. Continuate ad impastare fino ad ottenere un composto liscio ed omogeneo. Colby brought beans home from Italy, planted a dozen of them in his home kitchen garden, then waited.

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