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Recipe: Yummy Arancini

Arancini. Arancini are Italian rice balls that are stuffed, coated with bread crumbs and deep fried, and are a staple of Sicilian cuisine. The most common fillings are: al ragù or al sugo, filled with ragù. The site owner hides the web page description.

Arancini They are probably one of the most famous Sicilian street foods in the world! Arancini, a typicl Sicilian dish – kuvona. According to some, the correct name is arancina, because it comes from the shape of this breaded and fried rice ball that reminds of an orange (in Italian "arancia"). You can cook Arancini using 0 ingredients and 11 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Arancini

Arancini are stuffed rice balls which are coated with bread crumbs and then deep fried. The most common fillings are: al ragù or al sugo, filled with ragù (meat or mince, low temperature and long time cooked with tomato sauce and spices), mozzarella and/or caciocavallo cheese, and often peas. Arancini are big, golden rice balls filled with a savory combination of ingredients in the center. These balls are especially popular in Sicily.

Arancini instructions

  1. Preparate gli ingredienti e cominciate con il preparate il sugo mettendo un giro d’olio in una casseruola con l’aglio, fate soffriggere ed aggiungete la carne tritata, rosolare, salate, pepare ed aggiungere del rosmarino tritato..
  2. Aggiungete la passata di pomodoro, aggiustate di sale e coprite con coperchio, fate cuocere lentamente per un’oretta..
  3. Intanto mettete in infusione i pistilli di zafferano nell’acqua tiepida per almeno mezz’ora. Poi mettere l’acqua che ha preso oramai il colore dello zafferano in pentola e portate a bollore, aggiungete il riso e date una mescolata veloce, lasciate cuocere ed assorbire completamente l’acqua senza più mescolare..
  4. Aggiungete il burro e mantecate.Versate il riso cotto su di un vassoio Coprite il riso cotto con pellicola e fate raffreddare completamente..
  5. Preparate la pastella miscelando la farina con l’acqua. Preparate il ripieno tagliando la mozzarella ed il sugo..
  6. Prendere il riso raffreddato e metterlo nel palmo di una mano spianandolo e mettete all’interno il ripieno … io ho messo un po’ di sugo e mozzarella oppure solo prosciutto cotto e mozzarella..
  7. Aggiungete altro riso sopra e chiudete il ripieno dandogli la forma dell’arancino con una punta in alto..
  8. Ora passate gli arancini nella pastella e poi nel pangrattato..
  9. Mettere l’olio di girasole in una padella ampia e portate a temperatura, circa 170 gradi, controllate con uno stecchino se fa le bollicine è pronto.
  10. Friggere gli arancini e poi scolateli su carta cucina per assorbire l’olio in eccesso..
  11. Gustate gli arancini!!!.

The fillings often include meat sauce with peas, dried prosciutto. Arancini, rice balls stuffed with sauce and peas, are one of the best-loved Sicilian snacks and street foods. They have become increasingly popular throughout Italy and worldwide. See more ideas about arancini, food, recipes. Arancini siciliani al ragù una vera bontà e golosità della tradizione antica siciliana che si tramanda in generazioni, inclusa la video ricetta!

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