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Easiest Way to Make Delicious Pitta calabrese

Pitta calabrese. Pitta is a baked specialty typical of the Calabrian bakery. Pitta calabrese is a street food favorite in Calabria. It's like a mini pizza with so many different topping combinations – like classic 'nduja, tropea onions, cold cuts or sardella.

Pitta calabrese Pitta is a baked specialty typical of the Calabrian bakery. Pitta pizzulata is a type of unleavened Calabrian focaccia – though a case can be made for how it actually falls under the pizza umbrella. It has ancient origins, so it should come as surprise that recipes vary from family to family, town to town, and panificio to panificio. You can cook Pitta calabrese using 0 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Pitta calabrese

Spread oil over crust, sprinkle with cinnamon, sugar and clove mixture. Add nut and raisin filling on one half. Pittanchiusa (or Pitta 'mpigliata o pittacupassule) is a typical Christmas pastry from Calabria, the southernmost part of the country. Strips of an olive oil and white wine pastry are filled with walnuts, raisins, orange zest, clove, cinnamon and syrupy vincotto, rolled into coils (or rosette, as we say in Italian, meaning "little roses" – much more poetic), doused with honey and baked.

Pitta calabrese step by step

  1. Iniziamo preparando l'impasto. In una ciotola unite la farina, il lievito, il vino, l'olio e lo zucchero. Impastate fino ad ottenere un bel panetto uniforme. Lasciamo riposare l'impasto mentre prepariamo il ripieno..
  2. Rompere le noci e ricavate il gheriglio. Tritate non troppo fino. Mettete in ammollo l'uvetta per 10 minuti in acqua fredda, sciacquate velocemente e asciugatela. Unite l'uvetta alle noci tritate e aggiungete lo zucchero e la cannella. Ora tritate i chiodi di garofano e seracciateli in modo da ottenere una polvere. Unitela al ripieno. Infine grattugiate la buccia dell'arancia e del limone e mescolate il tutto..
  3. Prendere il panetto e poco per volta stendete la pasta, io uso la nonna papera. Con una rotella seghettata tagliate delle strisce di 3 centimetri di larghezza. Spennellate le strisce con olio d'oliva e mettete il ripieno al centro..
  4. Piegate la striscia e arrotolatela su se stessa. Questa operazione va ripetuta per due volte. Spolverizzate le vostre pitte con lo zucchero di canna e lasciate riposare per circa un'ora. Infornate le pitte in forno statico preriscaldato a 150° prima nella parte bassa del forno ed infine in quella più alta per circa 15 minuti. Fate molto attenzione alla cottura. Appena le punte sono dorate, sono cotte!.

Italian Christmas Cake Pitta 'mpigliata Delicate coils of pastry surround raisins and walnuts in this traditional Calabrian treat called {. This is my revised edition of this recipe. The Calabrese Easter traditions cookies also include chocolate and eggs. Below is a list of sweets most used. 'Pitta mpigliata' (or pitta' nchiusa), sweet originally from San Giovanni in Fiore, but widespread throughout the province of Cosenza. Look for our house sourdough as well as seasonal and regional breads of Italy like our Pitta Calabrese.

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