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How to Prepare Appetizing Drip cake

Drip cake. This technique is really simple but I know that a flawless drip eludes some of you and that is why I am breaking it down to give you all the tips you'll. In this tutorial, I'll be taking you through a detailed, step-by-step process of building and decorating a cake – Georgia's Cakes style! This drip cake recipe is super easy, and walks you through everything you need to know about drip cakes!

Drip cake All you need is chocolate ganache, a frosted cake and a few simple tools. A dripping cake, also known as a dripper, is a traditional bread from Great Britain. The main ingredients are dripping, flour, brown sugar, spices, currants and raisins. You can have Drip cake using 0 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Drip cake

The ingredients are mixed thoroughly and baked in an oven. I also love that drip cakes look just as amazing as ornately decorated cakes but they usually look There were quite a few amazing tutorials for how to make a drip cake, so I decided to put together a. Create a stunning drip-effect using these tried-and-tested recipes, including ideas for celebration cakes and centrepieces everyone will love. Drip cakes are beautiful, delicious confections you can create in the comfort of your own kitchen.

Drip cake step by step

  1. Cominciamo dalla base, una chiffon cake, della quale vi lascio il link della mia ricetta per seguire tutto il procedimento (la ricetta che troverete nel link é per uno stampo grande da chiffon cake di 26 cm io però, per realizzare la mia torta, ho scelto di usare 4 uova e uno stampo a cerniera classico di 20 cm di diametro) https://cookpad.com/it/ricette/12804931-chiffon-cake?invite_token=yDEwvUkUi5CfySp8Lw8xFvj8&shared_at=1626014311.
  2. Mentre la base raffredda montiamo il mascarpone con la panna ed il colorante, ottenendo un composto compatto e omogeneo (lasciamolo riposare in frigo per un paio di ore, soprattutto se la giornata é particolarmente calda). Scoliamo le amarene ed usiamo il liquido, mescolato all'acqua, per fare una bagna, se volete potete aggiungere un liquore a scelta, io per questa volta ho deciso di ometterlo. Tagliamo la chiffon cake in tre strati e cominciamo a bagnare in maniera omogenea..
  3. Farciamo il primo strato con la crema e decoriamo con le amarene ben scolate. Procediamo così con gli altri due piani (io l'ultimo piano ho deciso di non bagnarlo per evitare che si ammollasse troppo).
  4. Con la crema rimasta facciamo una prima stuccatura alla torta, lasciamola riposare in frigo un ora. Passato questo tempo riprendiamola e procediamo con la seconda stuccatura. Lasciamo riposare sempre in frigo mentre prepariamo la colata di cioccolato..
  5. Sciogliamo a fuoco lento il cioccolato con il burro, lasciamo intiepidire e versiamolo in una saccaapoche, riprendiamo la nostra torta dal frigo e realizziamo le tipiche scollature di cioccolato che caratterizzano la drip cake e che le danno il nome. Lasciamo riposare in frigo fino al momento della decorazione..
  6. Possiamo decorare la torta come più ci piace, con frutta fresca, secca, fiori, biscotti, cioccolatini ecc.. io vi consiglio di terminare le decorazioni una-due ore prima di servirla.. farete un figurone..
  7. Buon appetito 🌻🌻🌻🌻🌻!.

Make a traditional layer cake in a flavor of your choice. Decorated Drip Cake: Drip cakes are a huge trend right now in cake decorating. A drip cake is traditionally a ganache covered cake that has thinned ganache (or glaze) dripping down the sides. Drip cakes, Chocolate birthday cakes and Fun birthday cakes. The hottest cake decorating trend around right now.

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