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How to Make Delicious Pinsa romana

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Pinsa romana The main ingredient is Pinsa Romana flour (owned by Di Marco company). The proportion of the ingredients used in the blend it's a trade secret, nobody knows it. Soy: it helps the dough fixing and gives. You can have Pinsa romana using 0 ingredients and 11 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Pinsa romana

A Revolutionary Roman Recipe Pinsa Romana and Teglia Romana are ingredients rich in innovation, yet rooted in Roman tradition. Made with a revolutionary blend of four GMO-free flours that includes wheat, soy, rice, and sourdough, these artisanally crafted products are changing the culinary landscape for chefs, restaurant owners, and food-lovers from Italy to America. The modern Pinsa Romana is a special product and even if it's inspired to the ancient Roman Recipe, it's lighter, healthier and much more easy to digest. The recipe of the Roman pinsa: it all starts with the choice of the Mix of Flours.

Pinsa romana step by step

  1. Nella bull della planetaria, versare la farina con il lievito e mescolare bene..
  2. Aggiungere poi i primi 700 g di acqua e lavorare con il gancio per qualche minuto..
  3. Prendere l'impasto e lavorarlo energicamente con le mani su una spianatoia, dopodiché rimetterlo nella ciotola e tagliarlo in 8 parti con le forbici..
  4. A questo punto, versare sopra l'olio, il sale e i restanti 20 g di acqua fredda..
  5. L'impasto risulterà bagnato e non più liscio e omogeneo; nessuna paura, è normale! Lasciamolo riposare per 20 minuti nella sua ciotola, coperto da un canovaccio..
  6. Trascorsi i 20 minuti, lavorare sempre energicamente l'impasto con le mani sulla spianatoia infarinata facendogli le pieghe di rinforzo..
  7. Ottenuto un panetto liscio e morbido, chiudere la ciotola con coperchio o pellicola e trasferirla in frigorifero per 24 ore..
  8. Trascorse le 24 ore, prendere l'impasto ormai lievitato e dividerlo in palline da 250 g l'una. A me ne sono venute 7. Lasciarle lievitare per altre 3 ore..
  9. A questo punto, prendere una pallina per volta, stenderla e tirarla con le mani su abbondante farina rimacinata, dandogli una forma ovale e allungata. Premere tutta la pasta con i polpastrelli; si creeranno delle bolle che sono importantissime!.
  10. Condire a proprio piacimento la pinsa; io l'ho farcita con passata di pomodoro, broccoli cotti in precedenza al vapore, salsiccia e mozzarella..
  11. Ho cotto le pinse nel barbecue chiuse con il coperchio per circa 6 minuti, ma potete cuocerle in forno preriscaldato direttamente sulla grata al massimo della temperatura per pochi minuti..

Pinsa or Pinsa Romana is an ancient, healthier and more digestible version of classic Neapolitan pizza. Its name comes from the Latin "pinsère" which means to stretch, press down, and extend – the technique used to shape pizza and focaccia. In fact, Pinsa is a sort of mix between the two. The ingredients are simple as well as the procedure. No fancy twirling of the pinsa Romana dough like pizza.

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