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Recipe: Delicious Malloreddus

Malloreddus. We spent a fun afternoon deep in central Sardinia watching Anna Manai make malloreddus with several enormous baskets. It is a pasta typical of Sardinia. Malloreddus, also called gnocchetti sardi or 'little Sardinian gnocchi' are a typical pasta from Sardinia.

Malloreddus Malloreddus is one of the traditional pasta of Sardinia, the kind of food you can expect to eat on special occasions: no festival occurs in Sardinia without malloreddus being abundantly served. Making malloreddus is similar to shaping gnocchi. Malloreddus is a gnocchi-shaped pasta variety from the Italian island of Sardinia. You can have Malloreddus using 0 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Malloreddus

Due to their dumpling-like shape, they are also called gnocchetti Sardi, meaning little Sardinian gnocchi. Malloreddus alla Campidanese can only be found on the Italian island, making it the quintessential pasta dish of Sardinia – and the one dish every visitor must try. I malloreddus, a volte italianizzati in gnocchetti sardi, sono un tipo di pasta tipica della cucina sarda. Malloreddus is otherwise known as 'gnocchetti sardi' ('small gnocchi from Sardinia') and hail from the Italian island of Sardegna.

Malloreddus instructions

  1. Versa la semola in una ciotola, fai il buco al centro e versa un pochino d'acqua, iniziando a mescolare. Inizieranno a formarsi i primi grumi di impasto..
  2. Aggiungi un altro poco d'acqua e continua a lavorare, sino a quando sarà possibile iniziare a compattare l'impasto. Spostalo sulla spianatoia e lavoralo con il carpo della mano, stendendolo e lavorandolo per almeno 10 minuti. Se necessario, inumidisci leggermente l'impasto..
  3. L'impasto sarà pronto quando sarà liscio, compatto ed elastico. Lascia riposare coprendolo con una coppa, a temperatura ambiente per 30 minuti..
  4. Dopo 30 minuti, taglia un pezzo di impasto (tieni il resto al coperto sotto la coppa) e lavoralo stendendolo sino ad avere un serpentello spesso quanto un dito. Taglialo in tocchetti uguali..
  5. Cava gli gnocchi su di un riga-gnocchi o una forchetta capovolta esercitando una pressione con il pollice e, contemporaneamente, spingendo l'impasto lontano da te..
  6. Ripeti, fino ad esaurimento dell'impasto. Quindi, cuoci la pasta in abbondante acqua bollente salata. Controlla la cottura assaggiando..
  7. Nel frattempo, prepara il sugo e in una padella con un filo d'olio salta i peperoni cruschi. Scola la pasta, condiscila con il sugo, il cacioricotta a scaglie e i peperoni cruschi croccanti e servi a tavola..

This process provides the malloreddus with their signature ridged shape. Homemade Malloreddus Pasta with Parmesan Butter. When I make my own malloreddus pasta at home, with a glass of Chianti in reach and crackling vinyl on the record player, I'm almost in Italy. Malloreddus, also known as gnocchettii sardi (sardinian gnocchi), is a typical pasta shape from the Italian island of Sardinia. The rather unusual name is Sardinian dialect for baby calves.

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