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How to Prepare Perfect Focaccia

Focaccia. Focaccia is a flat oven-baked Italian bread similar in style and texture to pizza; in some places, it is called "pizza bianca". Focaccia can be served as a side dish or as sandwich bread. FOCACCIA SENZA IMPASTO CROCCANTE fuori SOFFICISSIMA e ALVEOLATA dentro Ricetta Facile.

Focaccia An Italian olive-oil bread, quite flat and usually round or square-shaped. It has an almost cake-like texture and is often flavoured with herbs such as rosemary, sage or basil. Click here for verything you wanted to know about focaccia but were afraid to ask! You can cook Focaccia using 0 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Focaccia

Easy to follow Basic Focaccia Recipe with history and background of this delicious Italian bread. This focaccia bread recipe is soft, fluffy and great as an appetizer for Italian dishes. You can eat Focaccia bread any time of the day, with coffee for breakfast, with a glass of wine during meal time. Serve our rosemary focaccia alongside pasta dishes or enjoy with green salads.

Focaccia step by step

  1. Io parto dagli ingredienti liquidi perché sento meglio l'impasto. Sciogliere il lievito nell'acqua tiepida e aggiungere i due cucchiaini di zucchero..
  2. Versare il liquido in una ciotola, aggiungere l'olio EVO. Aggiungere la farina poco per volta girando l'impasto (io non uso forchetta o cucchiaio, ma le 4 dita. Pollice escluso😉)..
  3. Terminare di impastare su una spianatoia. Mettere l'impasto in una ciotola, coprire con la pellicola trasparente e lasciare lievitare in forno spento ma con la luce accesa per due ore..
  4. Trascorse le due ore oliare una teglia e stendere la pasta picchiettando con i polpastrelli..
  5. Coprire con un panno e procedere con la seconda lievitazione per circa un'ora (fuori dal forno)..
  6. Al termine della seconda lievitazione stendere un po'di olio sulla superficie dell'impasto con le mani, creare qualche buco qua e là con le dita e salare a piacere..
  7. Cuocere in forno statico preriscaldato a 200° per 30 minuti..

Make a simple, homemade version of this classic Italian bread. Serve our rosemary focaccia alongside pasta dishes. Finde was du suchst – appetitlich & phantastisch. Jetzt ausprobieren mit ♥ Chefkoch.de ♥. This focaccia recipe is as fuss-free as bread recipes go.

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