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Padella

Easiest Way to Cook Yummy PanzerottišŸ¤—

PanzerottišŸ¤—. A panzerotto, is a savory turnover that originated in Central and Southern Italian cuisine which resembles a small calzone, both in shape and dough used for its preparation. PIZZA FRITTA da Bari con la Sig.ra Nunzia a Napoli con Ermenegildo. Panzerotti combines pizza and pastry into a crispy, mouthwatering meal or appetizer.

PanzerottišŸ¤— Panzerotti, or fried calzones, are typical of Apulian cuisine: leavened dough stuffed Fried panzerotti, also called calzoni, are typical of Apulian cuisine. Crescents of leavened dough, very similar to pizza. Apulian fried Panzerotti are a street food (a comfort food) typical of the Italian Apulian region tradition. You can cook PanzerottišŸ¤— using 0 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of PanzerottišŸ¤—

Filled with stringy mozzarella and tasty tomato. Panzerotti are a delicious Italian deep fried snack made from a special pizza-like dough and stuffed with a variety of fillings. I nostri panzerotti rilassati sono semplicemente la versione piĆ¹ articolata di un'antichissima pietanza dello street food napoletano: il Panzerotto. Questo ĆØ una polpettina di patate e uova.

PanzerottišŸ¤— instructions

  1. Settaciare la farina, mettere il lievito disidratato e il cucchiaino di zucchero…impastare almeno dieci minuti dopodichĆ© mettere il sale infine l olio e continuare ad impastare sino ad ottenere un composto liscio..
  2. Mettere in ciotola coprire bene e lasciare lievitare sino al raddoppio..
  3. Una volta lievitato l impasto fare delle palline, tutte la stessa grandezza. Lasciare lievitare per almeno 30 minuti.
  4. Quando sono lievitate, appiattire formando un cerchio dove verrĆ  messo il pomodoro tagliato a fette, il prosciutto cotto e la mozzarella poi si sigilla il tutto formando una mezzaluna….naturalmente l interno e a piacere, si puĆ² mettere ciĆ² che si gradisce di piĆ¹..
  5. A questo punto sigillare bene e passare la rotellina tagliapasta per tagliare la pasta in eccesso..
  6. In una padella profonda si fa scaldare l olio, quando ĆØ a temperatura, friggere i panzerotti..

So enjoy my panzerotti "Luini style". Sharing this recipe with What's Cooking Wednesday by Cristi and Hearth Note: quantities will vary according to the number of panzerotti you make with each filling. TRADITIONAL ITALIAN RECIPE: Panzerotti originated in central and southern Italy, especially in Apulia. They are small versions of the Calzone or closed Pizza, but produced with a softer Dough. Panzerotti, a tiny version of a closed pizza or calzone, like and English pasties in size originated in southern and central Italy.

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